“T’he vist els pits a Internet”

La seducció, l’erotisme i la mala llet són una combinació explosiva a Internet, quan es tracta de reputació “on line”.

No són pocs els casos (encara que no es comptin per milers, més de zero ja són molts) en què adolescents han hagut d’abandonar la seva ciutat o han acabat atemptant contra la seva pròpia vida, com a conseqüència d’haver-se deixat portar per l’excitació del moment o simplement cedir a una petició malintencionada, o no, i enviar contingut de caràcter sexual per Internet. Això, que no ens enganyem, només té de nou el suport, es converteix moltes vegades en l’objecte d’extorsions i xantatges o el que és el mateix, ciberbullying i està ocasionant veritables estralls en la reputació en línia de molts usuaris.

Ara bé, sent realistes i pragmàtics que això suposi una taca “tan gran” en la reputació d’algú, no és res més que el trist manifest de la hipocresia humana. O és que ara ens espantarem de veure uns pits o una parella tenint algun tipus de relació sexual? La resposta hauria de ser no i no hauria de ser l’excusa de ningú per complicar-li la vida a exparelles, examants o “ex el que siguin”. Perquè mentre les lleis es posen les piles i s’actualitzen, hi ha molts buits legals on s’emparen els ciberdelinqüents.

D’altra banda, encara que només sigui com a recomanació, cal tenir una mica de precaució i sentit comú, pot evitar molts disgustos innecessaris. Internet ha suposat una revolució a què encara ens estem acostumant i el seu ús requereix responsabilitat. Valorar les conseqüències d’una excessiva exposició és important ja que a hores d’ara la imatge digital de cadascú és molt més que perfils oberts, és la carta de presentació al món, inclòs, és clar, el terreny professional. I tal com estan les coses millor no jugar-se-la… Encara que cadascú és lliure de fer el que vulgui i els altres, simplement hauríem de ser menys cruels i acollir-nos a la tolerància digital, d’aquesta manera quan alguna noia algú pretengués fer-la xantatge amb difondre’n una foto eròtica, ella pogués dir: –I què!-.

En qualsevol cas, si la cosa ja no té remei sempre estarem aquí per vetllar per la teva reputació en línia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.