Els 8 elements d’una web de qualitat

El fet de tenir una web dóna més exposició a la teva marca, et permet ser accessible a tot el món perquè no et limita la geografia i augmenta les oportunitats de màrqueting i de vendes. A més, una web t’ajuda a construir una comunitat: permet la comunicació a través dels fòrums, comentaris als articles i taulers de missatges, cosa que estableix confiança entre la marca i el client.

Una web que representa la teva marca et pot beneficiar enormement, però ha de reunir una sèrie de característiques, sinó que pot produir l’efecte contrari. Mira aquesta llista que t’oferim i verifica si les compleixes totes.

1. Bonica
La teva web és la teva imatge a internet. Això vol dir que la teva web ha de tenir un disseny atractiu. És una prioritat absoluta. Cal tenir en compte una bona combinació de colors, si son corporatius encara millor, i una aparença general dinàmica i impactant, tot i que has d’assegurar-te que no distregui els visitants del contingut de la web.

És molt important que aquest disseny ha d’estar adaptat a les teves necessitats. Si el principal argument de venda de la botiga són les publicacions del bloc, triar una plantilla per a dossier de fotografies no seria la millor manera d’aconseguir que el teu públic objectiu es concentri en els articles.

2. Fàcil
Les principals característiques d’una bona web són el disseny clar i la jerarquia de pàgines. Als motors de cerca i als visitants els agrada una web que sigui fàcil i intuitiva.

La jerarquia de pàgines es refereix a la disposició de les pàgines dins d’una web. Normalment, la pàgina d’inici es ramifica cap a subpàgines, que també es poden ramificar. Aquesta estructrura de pàgines principals i secundàries s’anomena jerarquia de lloc.

Una estructura deficient augmenta la taxa de rebot, que és el percentatge de persones que abandonen la teva web després de veure només una pàgina, i això no l’interessa a la teva marca. La teva web ha de ser fàcil de navegar, no facis endevinar al teu visitant què passarà si fa clic en un element del menú en particular. Recorda: una estructura senzilla redueix la teva taxa de rebot i augmenta la velocitat de càrrega de les teves pàgines.

3. Original
Una bona part del que constitueix una bona web és tenir contingut original i de qualitat. Cal proporcionar contingut nou i original amb regularitat per impulsar l’optimització i classificar més alt a les pàgines de resultats del motor de cerca (coneguts també pel nom de SERP). Tenir una classificació alta als motors de cerca ajuda a que la teva web sigui rellevant i també augmenta les possibilitats de ser descobert per clients i socis potencials.

Un bon consell és tenir una secció de bloc i actualitzar-lo regularment amb textos que afavoreixin el teu SEO.

Per cert… què vol dir SEO?
SEO és l’acrònim utilitzat per referir-se a l’Optimització per als motors de cerca (Search Engine Optimization) i consisteix en un seguit de tècniques i estratègies d’optimizació implementades en las pàginas d’un bloc, o d’un web per aparèixer en els primers llocs quan fem una cerca.

Per si de cop et ve una “inspiració” i vols agafar una drecera, cal avisar que l’última cosa que hauries de fer és copiar contingut d’altres llocs. El plagi no només és il·legal sinó que també perjudica de manera rellevant el teu SEO.

4. Optimitzada
Aquesta paraula sembla simple, però aconseguir una bona optimització comporta molta feina en diferents aspectes:

Optimitzada per a tots els navegadors: Cal assegurar-te que la teva web sigui compatible amb tots els navegadors i dispositius per millorar-ne la usabilitat. Segurament la teva web es veu perfecta amb la última versió de Chrome que tens instal·lada al teu PC, peró… has comprovat que funcioni igual de bé en una versió no tan actual, en MozillaFirefox o en Opera?

Optimitzada per a mòbils: Cal tenir en compte també que una web mitjana triga més d’un 80% més a carregar-se en un dispositiu mòbil. Algun cop has tancat una pestanya perquè la web trigava massa estona? Doncs és bastant probable que les persones que visitin la teva web des d’un mòbil també ho facin si troben que és massa lenta. A més, el fet de tenir una web optimitzada per a dispositius mòbils us facilita l’ús d’estratègies de màrqueting com poden ser notificacions automàtiques o missatges de text.

Optimitzada per als cercadors de pàgines: Els motors de cerca han de saber que tens una web de qualitat i aquí és on entren en joc dues paraules a tenir molt en compte: la rellevància i l’autoritat.

La rellevància d’una pàgina web depèn de factors que es poden optimitzar a la mateixa pàgina, com les paraules clau, els continguts, la descripció de l’etiqueta del títol, URL compatible amb SEO o el text alternatiu de la imatge.

L’autoritat es mesura segons el nombre i la qualitat dels backlinks que dirigeixen a una pàgina determinada. Un backlink és un enllaç des d’un altre lloc web que apunta al nostre. Com més autoritat tingui un lloc, més es tindrà en compte el seu vot en forma de backlink i com més backlinks de qualitat aconsegueixis generar, millor posicionada estarà la teva web.

5. Ràpida
Una web eficient i que funcioni plenament necessita un proveïdor d’allotjament adequat (també dit “Hosting”), que és sinònim de seguretat de la web i de facilitat de manteniment. Així doncs, quan arribi el moment de triar-ne un, assegura’t de triar un que ofereixi una bona velocitat de càrrega i seguretat.

Per què és important la velocitat de càrrega? Perquè el 40% dels visitants prefereixen abandonar una pàgina que esperar més de 3 segons de càrrega. Per tant, una web lenta i que no respon significa pèrdua de visitants i també una pèrdua d’ingressos.

A més, el temps de càrrega lent afecta negativament el teu SEO. Aplica les millors pràctiques i utilitza una eina com PageSpeed ​​Insights per verificar el rendiment de la teva web.

6. Segura
Una de les principals característiques d’una bona pàgina web és la seguretat. Una bona seguretat protegeix el contingut, així com la privadesa dels teus visitants.
Això és especialment important si estàs administrant una web que tracta amb informació confidencial dels usuaris, com ara números de targetes de crèdit o dades personals.
Només a la primera meitat de l’any passat, hi va haver més de 3.000 informes de violació de dades amb 4.100 milions de registres exposats. En comparació amb l’any anterior, els percentatges de violacions de dades havien augmentat més d’un 50%.
Assegura’t d’implementar sempre les mesures de seguretat adequades a la teva web:
– Mantenint el vostre programari actualitzat (per evitar intents de pirateria).
– Realitzant còpies de seguretat amb regularitat en cas de pèrdua de dades.
– Instal·lant un certificat SSL que encripti la tconnexió a Internet i protegeixi les dades transferides des de i cap al teu portal. Tenir el cadenat verd visible a la barra d’adreces genera confiança amb els visitants i també ajuda a millorar la teva classificació SEO.
Un altre cop, cal triar sempre un proveïdor d’allotjament segur i de bona reputació. Les opcions d’allotjament web també juguen un paper important en la seguretat.

7. Connectada
La teva presència en línia no només és la teva web, que també també tot l’univers d’enllaços a les diferents xarxes socials o blocs de la marca amb els seus respectius backlinks.
Un detall important és utilitzar el teu domini com a identificador en xarxes socials sempre que puguis, perquè això reforçarà la teva imatge de marca i també cal que tot l’univers de la marca a internet (des de la web fins a les diferents xarxes socials, passant pels possibles blocs) estiguin basats en el disseny visual general de la marca. D’aquesta manera, la teva web i les xarxes socials es veuen i se senten iguals i els visitants obtenen una experiència fluida en visitar la teva web, pàgina de Facebook o Instagam, per exemple.
De vegades és bona idea afegir un feed d’Instagram o un xat de Facebook des de la teva web. Això facilita que els clients potencials puguin veure en directe com evolucionen les teves xarxes socials i, fins i tot, et puguin fer preguntes i et coneguin millor com a marca.

8. Actualitzada
Si tens una web però la teva informació de contacte no està actualitzada, no proporciones detalls de contacte com números de telèfon, adreces de correu electrònic i una adreça de visita, en el millor dels casos farà que tota la marca sembli sospitosa. Si a més la teva útima publicació al blog o a les xarxes és de fa 6 mesos, directament no tens web. No tens marca.

Una web amb un bon disseny mostra tota la informació de contacte essencial a la part inferior de totes les pàgines, també anomenada “footer”. Si, a més, hi ha una pàgina de contacte també és una excel·lent opció de disseny, perquè tenir una pàgina a part que detalla com posar-se en contacte amb la teva marca fa que sigui realment fàcil comunicar-se amb tu per als visitants.

Una bona web ajuda a que la teva marca tingui una bona imatge i sigui més competitiva. Si a més va combinada amb una bona estratègia a les xarxes socials, tindràs mig camí fet. Cal tenir en compte també les opinions i testimonis dels nostres clients. Res no genera més confiança amb els nous clients potencials que els testimonis sincers dels teus clients actuals. No oblidis també fomentar els reviews i comentaris sobre els teus productes a xarxes socials i mostra els elogis amb orgull a les pàgines d’inici de la teva web. Si tens una bona marca i n’estàs orgullós, tothom ho ha de saber.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.